Începînd cu 01 ianuarie 2013 va fi obligatorie utilizarea codului IBAN (International Bank Account Number) la efectuarea/recepţionarea transferurilor de credit internaţionale în valută străină

Stimaţi clienţi ai BC „BANCA SOCIALĂ” S.A.,

Vă aducem la cunoştinţă că în conformitate cu Hotărârea Băncii Naţionale a Moldovei cu privire la modificarea şi completarea Regulamentului cu privire la transferul de credit nr.141 din 21.06.2012 (Monitorul Oficial nr.177-180/1082 din 24-08-2012), care întră în vigoare din 01.01.2013, Băncile comerciale din RM sunt obligate să genereze/utilizeze coduri IBAN (International Bank Account Number) pentru conturile clienţilor acestora la efectuarea/recepţionarea transferurilor de credit internaţionale în valută străină.

Din 05.11.2012 clienţii BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. pot să se adreseze în filialele Băncii unde se deservesc pentru a se informa referitor la atribuirea codurilor IBAN utilizate de Bancă corespunzătoare conturilor Dvs. curente în valută străină.

Pentru evitarea unor riscuri de neefectuare în termen a decontărilor internaţionale rugăm până la data de 01.01.2013 să aduceţi la cunoştinţă codul IBAN partenerilor D-stră din străinătate, care vor trebui să îl indice în loc de contul curent la efectuarea transferului internaţional.

În cazul transferului de credit internaţional în valută străină pe adresa beneficiarului ce dispune de cod IBAN se indică codul IBAN, dar nu contul curent.

În conformitate cu hotărîrea sus-menţionată, băncile din RM raportează efectuarea şi/sau recepţionarea fiecărui transfer internaţional, asigurînd furnizarea copiilor mesajelor de plată către Banca Naţională, prin intermediul serviciului SWIFT FINInform, administrat de Banca Naţională.

Calculator IBAN cod

Administraţia
BC „BANCA SOCIALĂ” S.A.