BC «BANCA SOCIALĂ» S.А. a susţinut organizarea Zilei mondiale a donatorilor de sânge

BC «BANCA SOCIALĂ» S.А. a susţinut organizarea în Moldova a Zilei mondiale a donatorului de sânge, care anual se desfăşoară pe data de 14 iunie. Anul acesta a avut loc cu genericul „Sânge în condiții de siguranță pentru salvarea mamelor”.

BC «BANCA SOCIALĂ» S.А. a participat în organizarea unităţii mobile de colectare a sângelui în centrul comercial Shopping MallDova.

Administraţia băncii consideră că, susţinerea activă a proiectelor sociale şi a protecţiei sănătăţii în ansamblu corespunde principiilor de bază ale BC „BANCA SOCIALĂ” S.А.

Angajaţii băncii donează sistematic sânge, unii din aceştia fiind donatori de onoare. În această zi de sâmbătă ei s-au prezentat la unităţile mobile de colectare a sângelui, astfel susţinând campania naţională de dezvoltare a donaţiei benevole.

Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui a remarcat că pe data de 14 iunie în capitală au fost deschise câteva unităţi mobile de colectare a sângelui - în scuarul parcului Ştefan cel Mare, în centrul comercial Marks (s.Rîşcani) şi în incinta Preturii s.Ciocana. Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui operează zilnic în regim normal.

Conform Organizaţiei mondiale a sănătăţii, anual în lume se înregistrează circa 800 cazuri de deces a femeilor ca consecinţă a complicaţiilor în procesul gravidităţii şi naşterii. Cel mai frecvent aceste cazuri sunt cauzate de insuficienţa rezervelor de sânge necesar pentru transfuziile oportune. Astfel, donatorii deopotrivă cu medicii devin salvatori ai miilor de bebeluşi şi mame tinere.

Diverse manifestaţii cu cadrul tematic al Zilei mondiale a donatorului de sânge s-au desfăşurat pe întreg teritoriul ţării. Campania va asigura familiarizarea populaţiei la capitolul importanţei accesului în timp util la sânge şi produsele aferente în condiții de siguranță pentru prevenirea decesului mamelor şi bebeluşilor.