Linia de credit BERD in suma de 5 milioane Euro acordata BC „BANCA SOCIALA” S.A. pentru creditarea in lant a companiilor private

BERD sustine finantarea economiei reale a Republicii Moldova cu un credit in suma de 5 milioane Euro acordat BC „BANCA SOCIALA” S.A., care ocupa pozitia a saptea printre bancile din tara, pentru creditarea in lant a intreprinderilor mici si mijlocii.

Ca rezultat al crizei financiare si economice, accesibilitatea businessului din Moldova la creditele bancare, in special la cele pe termen mediu si lung s-a redus considerabil, afectat fiind in particular businessul mic.

Creditul BERD va crea posibilitatea pentru BC „BANCA SOCIALA” S.A. de a satisface cererea crescanda de finantare a intreprinderilor mici si mijlocii din Moldova in conditiile actuale complicate ce tine de asigurarea investitiilor si capitalului lucrativ al businessului autohton cu credite pe termen mediu si lung.

Tranzactia este sustinuta de fondurile de asistenta tehnica, care vor fi utilizate pentru consolidarea sistemului de administrare a riscului in cadrul BC „BANCA SOCIALA” S.A.

„Linia de credit acordata BC „BANCA SOCIALA” S.A. va conditiona o sustinere aditionala a competitivitatii in cadrul sectorului bancar din Moldova prin favorizarea accesibilitatii intreprinderii autohtone la finantare. Acest proiect va facilita accesul intreprinderilor mici si mijlocii la finantarea atat de necesara prin consolidarea obligatiei BERD de a sustine dezvoltarea sectorului privat din Moldova. Noi suntem foarte bucurosi ca BC „BANCA SOCIALA” S.A. isi concentreaza si in continuare obligatia sa care exista de mai mult timp spre acest sector foarte important al economiei”, a spus Francis Malige de la BERD.

„La initierea colaborarii noastre cu BERD in 2005 s-au prevazut linii de credit in favoarea BC „BANCA SOCIALA” S.A. in suma totala de circa 19 milioane Euro. BC „BANCA SOCIALA” S.A. intotdeauna a sustinut activ suportul businessului privat din Moldova si in special al sectorului intreprinderilor mici si mijlocii. Noua linie de credit ne va permite sa facilitam accesul la finantarea pe termene mai lungi pentru acest grup important de clienti ai bancii si va conditiona consolidarea ulterioara a colaborarii noastre reciproc avantajoase cu BERD”, a spus Vladimir Suetnov, Presedintele BC „BANCA SOCIALA” S.A.

De la inceputul desfasurarii operatiunilor sale in Moldova, BERD si-a asumat obligatia de 350 milioane Euro pentru diverse sectoare ale economiei tarii cu atragerea investitiilor aditionale in suma ce depaseste 245 milioane Euro.